Pindasaus

Drupje olijfolie
2 a 3 tenen Knoflook
Melk of water
3 / 4 eetlepels Pindakaas
halve eetlepel Cocoscreme = Santen
scheutje Ketjap naar smaak
Suiker of honing naar smaak
Sambal (bijvoorbeeld badjak) naar smaak

Doe een heel klein drupje olijfolie in een (steel) pannetje, zet het vuur half laag, pers de knoflook hierin uit. Laat het niet te heet worden! Zet anders het vuur zachter. En gelijk roeren tot de knoflook iets bruin is geworden. Doe hierna een laagje water (of melk als je dat lekkerder vind) in de pan, pindakaas erbij even doorroeren, vuur hoog zetten. Vervolgens de overige ingredienten naar smaak erbij en proeven. Niet zout genoeg? Ketjap erbij. Niet pittig genoeg? Sambal erbij. Niet zoet genoeg? Honing of suiker erbij, etc :)

Find Similar Posts
Recepten

Next Post: Kook een banaan
Previous Post: Falafel

View all posts by Wouter.